Veilig werken met patiënten in de zorg

In de medische sector is de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen van levensbelang. Niet alleen voor uw patiënten, ook voor uw medewerkers! Correct gebruik van medische beschermingsmiddelen voorkomt de verspreiding van schadelijke virussen, bacteriën en andere ziekmakers binnen uw zorginstelling. Het gebruik van deze persoonlijke beschermingsmiddelen maakt daarom logischerwijs een belangrijk deel uit van geldende hygiëneprotocollen en is eigenlijk een vanzelfsprekend gebruik geworden onder medisch personeel.

Medische beschermingsmiddelen van
VM Service

VM Service helpt u graag de benodigde medische beschermingsmiddelen voor uw zorginstelling in kaart te brengen, budgetten op te stellen en bestellijsten aan te leggen. Daarmee zorgt u voor een tijdige distributie van passende artikelen naar alle afdelingen die dagelijks afhankelijk zijn van dergelijke beschermingsmiddelen. Een duidelijke administratie brengt zekerheid in de aanvoer van medische beschermingsmiddelen.

Meer informatie aanvragen
Beschermingsmiddelen in de gezondheidszorg

Beschermingsmiddelen

Mondkapjes

Een medisch mondkapje beschermt de drager tegen virussen die zich via uitgeademde aerosolen verspreiden. Afhankelijk van de situatie zijn verschillende chirurgische mondkapjes de norm: over het algemeen biedt een IIR-mondkapje uitstekende bescherming, maar in hoog-risicosituaties is het gebruik van FFP2 maskers soms vereist.

Andere gelaatsbescherming

Ook andere vormen van gelaatsbescherming kunnen onderdeel zijn van een geldend hygiëneprotocol. Virussen kunnen zich namelijk ook via andere slijmvliezen, zoals die in het oog, verspreiden. Gezichtsschermen en spatbrillen kunnen helpen om verspreiding van virussen via de slijmvliezen te voorkomen.

Handschoenen

Het gebruik van handschoenen is van groot belang bij fysiek contact met patiënten. Het biedt extra bescherming en zekerheid naast de toepassing van normale handhygiëne. Medisch personeel is verplicht om bij iedere nieuwe patiënt die ze zien, handschoenen te wisselen. Voor veel afdelingen in de zorg zijn handschoenen dus de grootste post als het gaat om wegwerpbare beschermingsmiddelen.

Schorten

Beschermende kleding in de vorm van schorten kan een belangrijke aanvulling zijn op andere medische beschermingsmiddelen. Het zorgt ervoor dat virussen zich niet via de kleding van de medewerker of patiënt kan verspreiden. Daarnaast beschermen schorten natuurlijk tegen spatten van andere vloeistoffen.

Overige beschermingsmiddelen

Ook overige beschermingsmiddelen dragen bij aan de handhaving van algemene medische hygiëneprotocollen. Denk hierbij aan de bedekking van hoofdhaar en schoeisel.

Desinfectiemiddelen

Naast het dragen van medische beschermingsmiddelen vormt desinfectie ook een belangrijk onderdeel van de geldende hygiëneprotocollen in zorginstellingen. Niet alleen handen, instrumenten maar ook oppervlakken moeten regelmatig gedesinfecteerd worden voor een optimale hygiëne. Daarbij zijn betrouwbare desinfectiemiddelen absoluut onmisbaar. Een gedegen desinfectie beschermt uw medewerkers en patiënten tegen bacteriën en andere ziekteverwekkers. Onze desinfectiemiddelen helpen u daarbij.

VM Service helpt…

Contactformulier